De ondernemer en zijn zeilboot

Geplaatst op: 15-07-2014

Ik was op de terugweg naar mijn kantoor en kwam voorbij een meer. Ik zag een man in een zeilboot zitten met de zeilen neergestreken. Er was genoeg wind om te zeilen en ik vroeg mij af waarom hij stil in het water lag. Dit deed mij terug denken aan het gesprek wat ik die ochtend had gehad met een ondernemer.

 

De ondernemer had een loondoorbetalingverplichting (Sanctie) van het UWV opgelegd gekregen omdat hij onvoldoende had gedaan voor zijn zieke medewerker. De ondernemer vertelde dat hij in deze voorafgaande periode zoveel verschillende mensen had gesproken over deze zieke medewerker dat hij daar helemaal dol van werd! Hij had daardoor te weinig tijd meer voor zijn eigen werkzaamheden, het bezoeken van zijn eigen klanten en zorgen voor nieuwe opdrachten.

Het liefst wilde hij zijn bedrijf laten "ploffen" dan was hij van alles af geweest!

 
 
 

Deze ondernemer moest nog 1 extra jaar het loon doorbetalen aan zijn zieke medewerker.

 
 
Deze boete kon hij verminderen als hij kon aantonen dat hij voldoende had gedaan en vroeg ons om hulp hoe hij dit moest doen. Wij hebben hem hierbij geholpen met als gevolg dat de loonsanctie werd gereduceerd tot maar 3 maanden!
 
Deze besparing had echter vele malen groter kunnen zijn als hij ons eerder had ingeschakeld. Wij zorgen dat alles goed verloopt en onderhouden de contacten met ARBO dienst, verzekeringsmaatschappij, de medewerker, UWV en controleren of alles correct gebeurd.
Besparing? Ja! Niet alleen financieel maar ook dat de ondernemer het ondernemen fantastisch blijft vinden!
 
En de ondernemer kon met zijn zeilboot weer met volle kracht vooruit en genieten van het zeilen en de wind.
 
 
 
 
 
 

 

Scholte advisering

Waanderweg 64
7812 HZ Emmen

routekaart


T 0591 612 163
M 06 5328 08 45
E info@scholteadvisering.nl

Neem contact op

Ons laatste nieuws

De ondernemer en zijn zeilboot
Geplaatst op: 15 juli 2014

Meer nieuws